top of page
2023-11.jpg

SATSANG
SIVANANDA STYLE


NÄSTA TILLFÄLLE
FREDAG 20/1 PÅ SKOG YOGA - MIDSOMMARKRANSEN
KL 17.30-CA 20.30
BOKA HÄR

* * * * *
 

Som en del av att skapa tillbaka vårt Sivananda Community som började växa innan pandemi etc så kommer vi nu åter börja hålla Satsang.

Målet är en gång varje månad.
Vi hoppas fler precis som vi har saknat dessa tillfällen tillsammans, och vi hoppas även många nya vill komma och vara med. En härlig vibe att få vara i.

Satsang kostar aldrig något.
Man får om man känner för det bidra till hyran för ställena vi är på, men det är helt frivilligt. Vill man ta med sig något att bjuda på så tänk bara på att det är vego och nötfritt (ifall någon skulle ha allergi). Vill man ta med sig blommor etc för ceremonin går det såklart bra!


VAD ÄR SATSANG

Inom Sivananda traditionen har man Satsang varje morgon & kväll på ashramen runt om i världen, Det är en kombiantion av Raja yoga (meditation), Bhakti Yoga (Hängivelse/ kärlek), Jnana Yoga (visdom / filosofi).

Man börjar med att meditera tillsammans 20-30 minuter. Sen sjunger vi mantran ihop (som en Kirtan) enligt en viss följd i cirka 2o-25minuter. Det är så kallad "call & repeat" vilket betyder att  läraren sjunger mantran och alla andra repeterar samma tillbaka. 

Sen efter det får alla som vill leda mantra chanting möjlighet till det. Man kan välja något ur våra häften som man kan utgå ifrån.

Oftast har vi ett litet prat om något av yogans filosofi ämnen,
eller tar del av visdom från någon bok som vi läser ur

Sen avslutar vi med en Aarti Ceremoni tillsammans.

Oavsett om man sjunger med eller inte så finns en underbar pirrande energi inom de flesta efter en Satsang. Det är en del som många som har besökt ett Sivananda Ashram har som mest minnen ifrån.

En fin stund att dela tillsammans med andra

Efteråt för de som vill kan man stanna och mingla lite.
 


bottom of page